Muffins με κεράσια

Υλικά : 

  • 280 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ κεράσια, χωρίς το κουκούτσι και ψιλοκομμένα (περίπου 200γρ ολόκληρα)
  • 1 μικρή ώριμη μπανάνα, λιωμένη (50γρ μόνο η σάρκα)
  • 2 αυγά
  • 100 γρ γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 60 γρ ελαιόλαδο
  • 60 γρ μέλι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ⅓ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • ¼ βανίλια (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το ελαιόλαδο με το μέλι.
  3. Προσθέτουμε την πατημένη μπανάνα και ανακατευουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό λεμονιού και το γάλα και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τα άλευρα, το μπέικιν, τη βανίλια και τη μαγειρική σόδα και τα ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε στο πρώτο μπολ, που περιέχει τα υγρά υλικά, το δεύτερο μπολ με τα στέρεα και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  7. Βάζουμε τη μία κουταλιά της σούπας αλεύρι στα κεράσια και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να καλυφθούν, σα να τα πανάρουμε.
  8. Προσθέτουμε στη ζύμη τα αλευρωμένα κεράσια και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
  9. Με ένα κουτάλι μεταφέρουμε το μείγμα στις θήκες για μάφιν γεμίζοντας τες κατά τα 2/3.
  10. Ψήνουμε για 25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν.