Υλικά :
- 280 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ κεράσια, χωρίς το κουκούτσι και ψιλοκομμένα (περίπου 200γρ ολόκληρα)
- 1 μικρή ώριμη μπανάνα, λιωμένη (50γρ μόνο η σάρκα)
- 2 αυγά
- 100 γρ γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 60 γρ ελαιόλαδο
- 60 γρ μέλι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ⅓ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
- ¼ βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το ελαιόλαδο με το μέλι.
- Προσθέτουμε την πατημένη μπανάνα και ανακατευουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό λεμονιού και το γάλα και ανακατεύουμε ξανά.
- Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τα άλευρα, το μπέικιν, τη βανίλια και τη μαγειρική σόδα και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε στο πρώτο μπολ, που περιέχει τα υγρά υλικά, το δεύτερο μπολ με τα στέρεα και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Βάζουμε τη μία κουταλιά της σούπας αλεύρι στα κεράσια και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να καλυφθούν, σα να τα πανάρουμε.
- Προσθέτουμε στη ζύμη τα αλευρωμένα κεράσια και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
- Με ένα κουτάλι μεταφέρουμε το μείγμα στις θήκες για μάφιν γεμίζοντας τες κατά τα 2/3.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν.