Υλικά :
- 3 μπανάνες
- 3 αυγά
- 210 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 2 κ. γλυκού baking powder
- 1 κ. γλυκού βανίλια
- 75 γρ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 75 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. φράουλες
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε τις μπανάνες πολύ καλά με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε την βανίλια, το γάλα και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Πασπαλίζουμε τις φράουλες με λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά.
- Ρίχνουμε τις φράουλες στο μείγμα μας και ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε φορμάκια για muffins και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 30 λεπτά.
- Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα πιέζοντας στο κέντρο του muffin εάν βγεί στεγνή. Εάν όχι ψήνουμε λίγο ακόμη.