Μοσχαράκι στιφάδο στη γάστρα

Υλικά για 4 μερίδες : 

  • 1 κιλό μοσχάρι σε πολύ μικρά κομμάτια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • Λίγα ντοματάκια

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε όλα τα κρεμμύδια και κόβουμε το κρέας σε κομματάκια.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν πρώτα μια βράση για 15-20 λεπτά.
  3. Μετά αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα πήλινο σκεύος, γάστρα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.