Μελιτζάνες τραγανές στο φούρνο

Υλικά για 2 μερίδες :

  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες του 1,5 εκατοστού περίπου
  • 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. chia seeds ή αλεσμένο λιναρόσπορο
  • 6 κ.σ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1,5 φλ. τριμμένη φρυγανιά ολικής άλεσης
  • ρίγανη
  • σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι
  • τσίλι σε σκόνη

Εκτέλεση:

  1. Αφού κόψετε τις μελιτζάνες αλατίστε τις και αφήστε τις στην άκρη για 20 λεπτά. Έπειτα στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας.
  2. Σε ένα πιάτο ρίξτε το αλεύρι μαζί με αλάτι και ανακατέψτε.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το γάλα με τα chia seeds ή τον λιναρόσπορο ή σκέτο γάλα.
  4. Σε τρίτο πιάτο ρίξτε τη φρυγανιά με αλάτι, ρίγανη, τσίλι και σκόρδο σε σκόνη. Ανακατέψτε.
  5. Βουτάτε πρώτα τη φέτα μελιτζάνας στο αλεύρι, έπειτα στο γάλα και τέλος στη φρυγανιά.
  6. Ψήνετε στον φούρνο για 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς.