Υλικά για 2 μερίδες :
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες του 1,5 εκατοστού περίπου
- 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. chia seeds ή αλεσμένο λιναρόσπορο
- 6 κ.σ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1,5 φλ. τριμμένη φρυγανιά ολικής άλεσης
- ρίγανη
- σκόρδο σε σκόνη
- αλάτι
- τσίλι σε σκόνη
Εκτέλεση:
- Αφού κόψετε τις μελιτζάνες αλατίστε τις και αφήστε τις στην άκρη για 20 λεπτά. Έπειτα στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα πιάτο ρίξτε το αλεύρι μαζί με αλάτι και ανακατέψτε.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το γάλα με τα chia seeds ή τον λιναρόσπορο ή σκέτο γάλα.
- Σε τρίτο πιάτο ρίξτε τη φρυγανιά με αλάτι, ρίγανη, τσίλι και σκόρδο σε σκόνη. Ανακατέψτε.
- Βουτάτε πρώτα τη φέτα μελιτζάνας στο αλεύρι, έπειτα στο γάλα και τέλος στη φρυγανιά.
- Ψήνετε στον φούρνο για 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς.