Μαρμελάδα φράουλα

Υλικά : 

  • 300 γρ. φράουλες
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 1,5 κ. σούπας σπόροι τσια
  • 30 ml νερό
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού


Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις κόβουμε σε κυβάκια.
  2. Βάζουμε τις φράουλες σε ένα κατσαρολάκι και τις βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μαζί με το νερό.
  3. Προσθέτουμε το μέλι, λόγο χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε από το μάτι, προσθέτουμε τους σπόρους τσια και αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα να κρυώσει και να διογκωθούν οι σπόροι.
  5. Βάζουμε τη μαρμελάδα σε βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο.