Υλικά για 2 μερίδες
- μισό κιλό μανιτάρια φρέσκα πλευρώτους/πορτομπέλο
- 1 μαρούλι
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθο
- 2 λεμόνια (το χυμό)
- 1 κ.γλυκού κορν φλάουρ
- 1 φλ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε φέτες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Κόβουμε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια.
- Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν.
- Όταν βράσουν τα μανιτάρια, προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο και τα αφήνουμε περίπου 10΄ να βράσουν όλα μαζί.
- Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.