Μακαρονοσαλάτα

Υλικά  για 5 μερίδες

  • 500 γραμμάρια βίδες  ολικής άλεσης
  • 2 πιπεριές, κόκκινη και πράσινη
  • 1 ντομάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη(προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι βρασμένο
  • 8 ντοματίνια

Για τη σως:

  • 1 γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ή 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανό
  • Καβουρδισμένο κουκουνάρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά και όταν βράσουν τα σουρώνουμε καλά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Μετά ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο  και τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά μαζί με το καλαμπόκι και την κάπαρη.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα περιχύνουμε τις βίδες ανακατεύουμε και μετά γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.