Υλικά για 4 μερίδες :
- 1 συσκευασία μακαρόνια ολικής άλεσης
- 2 ματσάκια μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
- 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- 150 γρ. καρύδια & 4 κ.σ. κοπανισμένα, για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 125 ml ελαιόλαδο
- 1-2 κ.σ. ταχίνι
- 200 γρ. φέτα
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μαϊντανού. Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) το μαϊντανό, το σκόρδο, τα καρύδια, το χυμό λεμονιού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το ταχίνι και ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνει μια σάλτσα ρευστή αλλά πηχτή. Δοκιμάζουμε και εάν χρειάζεται, προσαρμόζουμε το αλάτι.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε.
- Αμέσως βάζουμε τα ζεστά σπαγγέτι σε μεγάλο μπολ και τα περιχύνουμε τη σάλτσα μαϊντανού. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να καλυφθούν όλα από τη σάλτσα.
- Θρυμματίζουμε τη φέτα πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. κοπνισμένα καρύδια σε κάθε πιάτο.