Μακαρόνια με σάλτσα μαϊντανού και καρύδια

Υλικά για 4 μερίδες : 

  • 1 συσκευασία μακαρόνια ολικής άλεσης
  • 2 ματσάκια μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 150 γρ. καρύδια & 4 κ.σ. κοπανισμένα, για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.σ. ταχίνι
  • 200 γρ. φέτα

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μαϊντανού. Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) το μαϊντανό, το σκόρδο, τα καρύδια, το χυμό λεμονιού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε το ταχίνι και ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνει μια σάλτσα ρευστή αλλά πηχτή. Δοκιμάζουμε και εάν χρειάζεται, προσαρμόζουμε το αλάτι.
  3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε.
  4. Αμέσως βάζουμε τα ζεστά σπαγγέτι σε μεγάλο μπολ και τα περιχύνουμε τη σάλτσα μαϊντανού. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να καλυφθούν όλα από τη σάλτσα.
  5. Θρυμματίζουμε τη φέτα πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. κοπνισμένα καρύδια σε κάθε πιάτο.