Υλικά για 4 μερίδες :
- 500 γραμ. λιγκουίνι
- 10 ημίλιαστες ντομάτες σε λάδι
- Για το πέστο βασιλικού
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 φλ. φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλος)
- 1/2 φλ. φύλλα δυόσμου
- 3 κ.σ. κουκουνάρι τριμμένο ή αμυγδαλόψυχα (καθαρισμένη και τριμμένη)
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. πεκορίνο
- 1/4 φλ. παρμεζάνα
- λίγο αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τις ντομάτες με το λάδι τους, τα φρέσκα φύλλα του βασιλικού και του δυόσμου και το σκόρδο, μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το πεκορίνο, την παρμεζάνα, την αμυγδαλόψυχα, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 7΄- 8΄ .
- Τα στραγγίζουμε και έτσι όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα πέστο που ετοιμάσαμε.
- Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και σερβίρουμε.