Υλικά για 9 μερίδες :
- 250γρ. λαζάνια ολικής άλεσης
- 800γρ. τριμμένη ντομάτα
- 2 κολοκύθια ,κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 5 μανιτάρια ,κομμένα σε μικρές φέτες
- 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
- 5 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
- ½ φλ. ελιές κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2 αβγά
- 150 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 50 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κ.σούπας τριμμένη φρυγανιά ολικής άλεσης
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα λαζάνια και περιχύνουμε με βραστό νερό. Τα αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά ανακατεύοντας απαλά, για να μην κολλήσουν και στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά.
- Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κολοκύθι, τα μανιτάρια, τη λιαστή ντομάτα και τις ελιές, προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κι αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Σε ένα καλά λαδωμένο παραλληλόγραμμο πυρέξ στρώνουμε εναλλάξ τα λαζάνια και τη σάλτσα ντομάτας με τα λαχανικά.
- Χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι και το τυρί, και ρίχνουμε πάνω από τα ζυμαρικά.
- Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε για 15 λεπτά.