Λαχανόρυζο με καρότα

Υλικά για 4 μερίδες : 

  • 1 μέτριο λάχανο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 1 μήλο τριμμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες πάπρικας (προαιρετικά) ή απλή πάπρικα
  • 3-4 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι-πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 2 κουταλιές σούπας απαλή μουστάρδα

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε άφθονο νερό και ζεματίζουμε το κομμένο λάχανο για 3 λεπτά.
  2. Το σουρώνουμε πολύ καλά.
  3. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, τα καρότα και το λάχανο.
  4. Αλατίζουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέτουμε βραστό νερό, τόσο ώστε να υπερκαλύψει το περιεχόμενο της κατσαρόλας κατά 2 δάκτυλα.
  6. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  7. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο μήλο και τη μουστάρδα.
  8. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  9. Προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.