Κριτσίνια με τυρί

Υλικά

  • 280 γρ αλεύρι ολικής
  • 200 γρ τριμμένο τυρί
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • 200 γρ νερό
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. θυμάρι

Εκτέλεση:

  1. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το τυρί και τα μπαχαρικά.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το νερό και το ξίδι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C στον αέρα.
  5. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης 24-26 γρ το καθένα και πλάθουμε ομοιόμορφα τα κριτσίνια μας και τα βάζουμε στο ταψί χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους.
  6. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  7. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.