Κριτσίνια με χαρούπι

Υλικά : 

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1φλ. χαρουπάλευρο
  • 2 φλ. αλεύρι βρώμης αλεσμένο
  • 1/2 κ.γλυκού αλάτι
  • 1 κ.γλυκού σόδα
  • 1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε μπολ το λάδι, το κρασί και το αλάτι.
  2. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.
  3. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και το προσθέτουμε στο λάδι. Ανακατεύουμε.
  4. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το χαρουπάλευρο με το μπέικινκ και το προσθέτουμε στα υγρά υλικά.
  5. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη.
  6. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15′ στο ψυγείο.
  7. Πλάθουμε λεπτά μακρόστενα κριτσίνια και τα κυλάμε σε σουσάμι.
  8. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  9. Ψήνουμε στους 160ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 25′ να γίνουν τραγανά. Αφού κρυώσουν, τα φυλάμε σε αεροστεγές κουτί.