Υλικά :
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1φλ. χαρουπάλευρο
- 2 φλ. αλεύρι βρώμης αλεσμένο
- 1/2 κ.γλυκού αλάτι
- 1 κ.γλυκού σόδα
- 1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
- σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε μπολ το λάδι, το κρασί και το αλάτι.
- Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.
- Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και το προσθέτουμε στο λάδι. Ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια ανακατεύουμε το χαρουπάλευρο με το μπέικινκ και το προσθέτουμε στα υγρά υλικά.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15′ στο ψυγείο.
- Πλάθουμε λεπτά μακρόστενα κριτσίνια και τα κυλάμε σε σουσάμι.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 160ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 25′ να γίνουν τραγανά. Αφού κρυώσουν, τα φυλάμε σε αεροστεγές κουτί.