Υλικά :
- 5-6 γλυκοπατάτες
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια αλεύρι ολικής
- 1 κγ ξύδι
- 1/2 κγ αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γλυκού κουρκουμά
- 1/2 κ.γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1/2 κ.γλυκού σκόνη τζίντζερ
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Τις βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει.
- Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφαιρούμε το νερό και λιώνουμε καλά τις πατάτες με ένα πιρούνι όσο είναι ακόμα ζεστές.
- Παίρνουμε 180 γραμμάρια από τον πουρέ και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
- Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε κριτσίνια με πάχος όσο περίπου το μικρό μας δάχτυλο. Τα τοποθετούμε στο ταψί με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 195 βαθμούς για 20 λεπτά. Μετά κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά.
- Τα αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.