Κριτσίνια γλυκοπατάτας

Υλικά : 

  • 5-6 γλυκοπατάτες
  • 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια αλεύρι ολικής
  • 1 κγ ξύδι
  • 1/2 κγ αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γλυκού κουρκουμά
  • 1/2 κ.γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κ.γλυκού σκόνη τζίντζερ

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Τις βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει.
  3. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Αφαιρούμε το νερό και λιώνουμε καλά τις πατάτες με ένα πιρούνι όσο είναι ακόμα ζεστές.
  5. Παίρνουμε 180 γραμμάρια από τον πουρέ και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  6. Προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
  7. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
  8. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε κριτσίνια με πάχος όσο περίπου το μικρό μας δάχτυλο. Τα τοποθετούμε στο ταψί με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 195 βαθμούς για 20 λεπτά. Μετά κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά.
  10. Τα αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.