Υλικά για 8-10 κρέπες :
Για τις κρέπες
- 100γρ. αλεύρι ολικής
- 200γρ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1 αυγό
- 40γρ. λάδι
- λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
- 2-3 μάτσα σπανάκι
- 1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 200 γρ ανθότυρο
- 200 γρ ρικότα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο,
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
Εκτέλεση:
Για τις κρέπες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το γάλα, το λάδι και το αυγό.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι ο χυλός να γίνει λείος και όχι πολύ αραιός. Αφήνουμε το χυλό για μισή ώρα στο ψυγείο.
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα ρηχό αντικολλητικό σκεύος και αλείφουμε με λίγο λάδι.
- Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα, για κάθε κρέπα βάζουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ.
- Κινούμε κυκλικά το σκεύος για να απλωθεί το µείγµα ομοιόμορφα και ψήνουμε σε µέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.
- Βάζουμε τις κρέπες σε πιάτο και τις σκεπάζουμε με πετσέτα, ώστε να μην ξεραθούν.
Για τη γέμιση
- Πλένουμε το σπανάκι, αφαιρούμε τα κοτσάνια και το χοντροκόβουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
- Βάζουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι σε ένα μπολ μαζί με το ανθότυρο, τη ρικότα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το ελαφρά χτυπημένο αβγό και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε μείγμα σπανάκι στο κέντρο κάθε κρέπας.
- Την τυλίγουμε και τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
- Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο για 15-20 λεπτά.