Κρακεράκια καρότου

Υλικά : 

  • 3 καρότα μεσαίου μεγέθους
  • 3 κ.σούπας κίτρινο τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.σούπας μαυροσούσαμο
  • 60 γρ. νερό
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. αλέυρι γ.ο.χ ολικής άλεσης
  • Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180.
  2. Τρίψε τα καρότα με τον τρίφτη και άδειασέ τα σε ένα μπολ.
  3. Πρόσθεσε στο μπολ το τυρί, το μαυροσούσαμο, το νερό, το ελαιόλαδο και αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακάτεψε.
  4. Άδειασε στο μπολ το αλεύρι και ανακάτεψε ώσπου να σχηματιστεί μια ζύμη.
  5. Άπλωσε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε πάχος 2 χιλ. και κόψε σε στρογγυλά κομμάτια με τη βοήθεια μιας φόρμας ή ενός ποτηριού. Εναλλακτικά πλάσε σε λεπτά κριτσίνια.
  6. Ψήσε τα κράκερς για περίπου 20′-25′, ώσπου να ροδίσουν.