Υλικά :
- 3 καρότα μεσαίου μεγέθους
- 3 κ.σούπας κίτρινο τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.σούπας μαυροσούσαμο
- 60 γρ. νερό
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 180 γρ. αλέυρι γ.ο.χ ολικής άλεσης
- Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180.
- Τρίψε τα καρότα με τον τρίφτη και άδειασέ τα σε ένα μπολ.
- Πρόσθεσε στο μπολ το τυρί, το μαυροσούσαμο, το νερό, το ελαιόλαδο και αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακάτεψε.
- Άδειασε στο μπολ το αλεύρι και ανακάτεψε ώσπου να σχηματιστεί μια ζύμη.
- Άπλωσε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε πάχος 2 χιλ. και κόψε σε στρογγυλά κομμάτια με τη βοήθεια μιας φόρμας ή ενός ποτηριού. Εναλλακτικά πλάσε σε λεπτά κριτσίνια.
- Ψήσε τα κράκερς για περίπου 20′-25′, ώσπου να ροδίσουν.