Κουνουπίδι γιαχνί

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1½ κιλό κουνουπίδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 400 γραμ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 μπαχάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια.
  2. Το βάζουμε σε νερό με ξύδι για 10 λεπτά, το ξεπλένουμε και το σουρώνουμε.
  3. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ώσπου να γυαλίσει και να γίνει διάφανο (για 5΄-6΄).
  4. Προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο, τη δάφνη και σοτάρουμε για 2΄-3΄ επιπλέον.
  5. Τέλος, προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα ντομάτα.
  6. Αλατοπιπερώνουμε το γιαχνί, ρίχνουμε το μπαχάρι και το ξύλο κανέλας και κλείνουμε την κατσαρόλα.
  7. Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 20΄ ώσπου να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει η πατάτα.
  8. ‘Όταν το φαγητό είναι έτοιμο αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τα μπαχάρια.