Υλικά για 4 μερίδες
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1½ κιλό κουνουπίδι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 400 γραμ. ντομάτα τριμμένη
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 μπαχάρια
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια.
- Το βάζουμε σε νερό με ξύδι για 10 λεπτά, το ξεπλένουμε και το σουρώνουμε.
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ώσπου να γυαλίσει και να γίνει διάφανο (για 5΄-6΄).
- Προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο, τη δάφνη και σοτάρουμε για 2΄-3΄ επιπλέον.
- Τέλος, προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα ντομάτα.
- Αλατοπιπερώνουμε το γιαχνί, ρίχνουμε το μπαχάρι και το ξύλο κανέλας και κλείνουμε την κατσαρόλα.
- Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 20΄ ώσπου να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει η πατάτα.
- ‘Όταν το φαγητό είναι έτοιμο αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τα μπαχάρια.