Κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο

Υλικά για 3 μερίδες

  • 500 gr κολοκύθια
  • Λίγο αλάτι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές της σούπας (60 -75 ml) ελαιόλαδο
  • 50 gr ψιλοκομμένο άνηθο
  • 5-6 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. φρυγανιά ολικής άλεσης
  • 100 γρ βρώμη αλεσμένη (στο μούλτι)
  • ½ κουταλάκι μπέικιν
  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 100 γρ. φέτα ή νηστίσιμο τυρί(προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Τρίβουμε τα κολοκύθια στο τρίφτη της ντομάτας  και τα αλατίζουμε ελαφρά.
  2. Τα τρίβουμε και τα αφήνουμε να περιμένουν τουλάχιστον ένα μισάωρο να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε, το κρεμμύδι τριμμένο,τα μυρωδικά, τη φρυγανιά και ζυμώνουμε το μείγμα. Προσθέτουμε και 4 κουταλιές αλεσμένη βρώμη ( ανακατεύουμε με το μπέικιν) και αν το μείγμα είναι πολύ υδαρές μετά που θα το πλάσουμε προσθέτουμε 2-3 ακόμη.
  4. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Με τις παραπάνω ποσότητες γίνονται περίπου 12 μεγάλοι κεφτέδες. Βάζουμε σε ταψί λαδωμένο ή στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
  5. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα για μισή ώρα περίπου.