Κεκάκια με ταχίνι και μέλι

Υλικά : 

  • 1 φλυτζάνι ταχίνι(250 γρ.)
  • 5 κ. σούπας μέλι
  • 2 αυγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • Σόδα στη μύτη του κουταλιού
  • ½ ζουμερό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1 κ. σούπας κακάο
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη κουβερτούρα με 70% κακάο και πάνω(προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι με το μέλι και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά.
  4. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα, το κακάο  και την τριμμένη κουβερτούρα.
  5. Μοιράζουμε σε αντικολλητικά φορμάκια για muffins.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά.