Υλικά :
- 1 φλυτζάνι ταχίνι(250 γρ.)
- 5 κ. σούπας μέλι
- 2 αυγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- Σόδα στη μύτη του κουταλιού
- ½ ζουμερό πορτοκάλι
- Ξύσμα από μισό πορτοκάλι ακέρωτο
- 1 κ. σούπας κακάο
- ½ φλιτζάνι τριμμένη κουβερτούρα με 70% κακάο και πάνω(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι με το μέλι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το ξύσμα, το κακάο και την τριμμένη κουβερτούρα.
- Μοιράζουμε σε αντικολλητικά φορμάκια για muffins.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά.