Κεφτεδάκια στο AirFryer

Υλικά

  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 κ. σούπας νιφάδες βρώμης
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ ντομάτα τριμμένη
  • ½ κρεμμύδι τριμμένο
  • ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/3 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κ. σούπας δυόσμο ψιλικομμένο
  • 1/κ. γλυκού αλάτι
  • ½ κ. γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας καλά.
  2. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ το κλείνουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  3. Προθερμαίνουμε το Air Fryer στους 200 °C
  4. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας, προσπαθούμε όσο γίνεται να έχουν ίδιο μέγεθος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
  5. Τοποθετούμε το πατάκι σιλικόνης στον κάδο του air fryer και βάζουμε σε μια στρώση τα κεφτεδάκια. Προαιρετικά ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να πάρουν ωραίο χρώμα.
  6. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 185 °C και ψήνουμε για 14 λεπτά, ενδιάμεσα γυρίζουμε μια φορά τα κεφτεδάκια.