Υλικά
- 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 3 κ. σούπας νιφάδες βρώμης
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ ντομάτα τριμμένη
- ½ κρεμμύδι τριμμένο
- ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/3 κ. γλυκού ρίγανη
- 1 κ. σούπας δυόσμο ψιλικομμένο
- 1/κ. γλυκού αλάτι
- ½ κ. γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας καλά.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ το κλείνουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Προθερμαίνουμε το Air Fryer στους 200 °C
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας, προσπαθούμε όσο γίνεται να έχουν ίδιο μέγεθος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
- Τοποθετούμε το πατάκι σιλικόνης στον κάδο του air fryer και βάζουμε σε μια στρώση τα κεφτεδάκια. Προαιρετικά ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 185 °C και ψήνουμε για 14 λεπτά, ενδιάμεσα γυρίζουμε μια φορά τα κεφτεδάκια.