Κεφτεδάκια κουνουπιδιού

Υλικά για 35 κεφτεδάκια : 

  • 600 γρ κουνουπίδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 ντομάτα
  • 1 κολοκυθάκι
  • Λίγο μαϊντανό
  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής άλεσης
  • 1 κτ γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κτ γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1,5 κτ γλυκού αλάτι
  • Ρίγανη
  • πιπέρι
  • 2 κτ σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κτ σούπας μουστάρδα


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βράζουμε το κουνουπίδι για 7 λεπτά.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά.
  4. Τρίβουμε στον τρίφτη την ντομάτα.
  5. Τρίβουμε 1 κολοκυθάκι στον τρίφτη και στραγγίζουμε πολύ καλά τα υγρά του με την βοήθεια μιας σίτας.
  6. Πολτοποιούμε το κουνουπίδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι , την πιπεριά , την ντομάτα και το κολοκυθάκι.
  7. Ψιλοκόβουμε λίγο μαϊντανό και τον ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
  8. Προσθέτουμε την πάπρικα , το αλάτι , το σκόρδο σε σκόνη , το πιπέρι , την ρίγανη, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
  9. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει.
  10. Πλάθουμε κεφτεδάκια τα βάζουμε στο ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.