Υλικά για 35 κεφτεδάκια :
- 600 γρ κουνουπίδι
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 ντομάτα
- 1 κολοκυθάκι
- Λίγο μαϊντανό
- 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής άλεσης
- 1 κτ γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κτ γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1,5 κτ γλυκού αλάτι
- Ρίγανη
- πιπέρι
- 2 κτ σούπας ελαιόλαδο
- 1 κτ σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βράζουμε το κουνουπίδι για 7 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά.
- Τρίβουμε στον τρίφτη την ντομάτα.
- Τρίβουμε 1 κολοκυθάκι στον τρίφτη και στραγγίζουμε πολύ καλά τα υγρά του με την βοήθεια μιας σίτας.
- Πολτοποιούμε το κουνουπίδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι , την πιπεριά , την ντομάτα και το κολοκυθάκι.
- Ψιλοκόβουμε λίγο μαϊντανό και τον ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
- Προσθέτουμε την πάπρικα , το αλάτι , το σκόρδο σε σκόνη , το πιπέρι , την ρίγανη, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια τα βάζουμε στο ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.