Υλικά για 2 μερίδες :
- 2/3 κούπας νιφάδες βρώμης
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- ¼ κ.γ. σκόνη κάρυ
- 1 κ.σούπας δυόσμο ψιλικομμένο
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
- Περνάμε από το μούλτι τις νιφάδες βρώμης να γίνουν σκόνη.
- Το ίδιο κάνουμε με το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα περνάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν πολτός.
- Στο τέλος προσθέτουμε και τις βρασμένες φακές και χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, κάρυ και το δυόσμο το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί.
- Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προαιρετικά συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά ή φρέσκια σάλτσα ντομάτας.