Κεφτεδάκια φακής

Υλικά για 2 μερίδες : 

  • 2/3 κούπας νιφάδες βρώμης
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
  • ¼ κ.γ. σκόνη κάρυ 
  • 1 κ.σούπας δυόσμο ψιλικομμένο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Περνάμε από το μούλτι τις νιφάδες βρώμης να γίνουν σκόνη.
  2. Το ίδιο κάνουμε με το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα περνάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν πολτός.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε και τις βρασμένες φακές και χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, κάρυ  και το δυόσμο το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί.
  6. Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Προαιρετικά συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά ή φρέσκια σάλτσα ντομάτας.