Κανελόνια με κιμά

Υλικά για 6 μερίδες : 

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 5-6 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες ( 3 για τον κιμά και 3 για την σάλτσα)
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 250 γραμμάρια κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά τριμμένο προαιρετικά( 150 στον κιμά και 100 στα κανελόνια)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 25 κανελόνια

Εκτέλεση:

1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, να μαλακώσουν
2. Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε καλά να τσιγαριστεί.
3. Σβήνετε με το κρασί. Ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4. Ρίχνετε όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί,  και ένα ποτήρι νερό
5. Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει για μισή ώρα.
6. Αφού ο κιμάς βράσει και κρυώσει λίγο ρίχνετε τα τυριά και ανακατεύετε να πάνε παντού.
7. Λαδώνουμε το ταψί και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στο βαθύ ταψί το ένα κοντά στο άλλο.
8. Αφού τα γεμίσετε όλα ρίχνετε επάνω την τριμμένη ντομάτα.
9. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προ θερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Δυο λεπτά προτού να είναι έτοιμα, ξεσκεπάζετε το ταψί και ρίχνετε τα τυριά. Το βάζετε στον φούρνο να λιώσουν.