Γρανίτα καρπούζι

  • Υλικά :
  • 400 γρ κατεψυγμένο καρπούζι καθαρισμένο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 50 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 1/2 σφηνάκι αλκοόλ π.χ λικέρ(προαιρετικά)
  •  

Εκτέλεση:

  1. Κόβεις το καρπούζι σε πολύ μικρά κομμάτια και αφαιρείς τα κουκούτσια.
  2. Το πολτοποιείς στο μπλέντερ και το βάζεις σε θήκες για παγάκια κατά προτίμηση σιλικόνης για να αφαιρεθούν πιο εύκολα.
  3. Τοποθετείς στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.
  4. Όταν είναι έτοιμα τα καρπουζοπαγάκια, τα τοποθετείς στο μπλέντερ μαζί με λίγο μέλι(ανάλογα το πόσο γλυκιά θες την γρανίτα σου) το λεμόνι, το αλκοόλ και χτυπάς.
  5. Αδειάζεις σε ποτήρια και απολαμβάνεις αμέσως.