Γλυκοπατάτες στο AirFryer

Υλικά

  • 350g γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα ή καπνιστή πάπρικα, συν μια πρέζα για σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200 C.
  2. Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε τσιπς πάχους 1cm, προσπαθήστε να τις κόψετε ομοιόμορφα για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα.
  3. Ρίξτε τα τσιπς σε ένα μπολ, περιχύστε με το λάδι και πασπαλίστε με την αποξηραμένη ρίγανη και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε , θα βοηθήσει να γίνουν τραγανές οι πατάτες.
  4. Βάλτε ένα μόνο στρώμα τσιπς στη βάση της φριτέζας αέρα – μην γεμίσετε υπερβολικά γιατί δεν θα ψηθούν ομοιόμορφα. Τηγανίζουμε στον αέρα για 8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά εξωτερικά και να μαλακώσουν εσωτερικά. Εάν δεν έχουν τελειώσει, συνεχίστε να μαγειρεύετε για ένα λεπτό πριν ελέγξετε ξανά.
  5. Μαγειρέψτε σε δύο ή τρεις παρτίδες μέχρι να είναι έτοιμες όλες οι τηγανητές πατάτες.