Υλικά
- 350g γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα ή καπνιστή πάπρικα, συν μια πρέζα για σερβίρισμα (προαιρετικά)
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200 C.
- Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε τσιπς πάχους 1cm, προσπαθήστε να τις κόψετε ομοιόμορφα για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα.
- Ρίξτε τα τσιπς σε ένα μπολ, περιχύστε με το λάδι και πασπαλίστε με την αποξηραμένη ρίγανη και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε , θα βοηθήσει να γίνουν τραγανές οι πατάτες.
- Βάλτε ένα μόνο στρώμα τσιπς στη βάση της φριτέζας αέρα – μην γεμίσετε υπερβολικά γιατί δεν θα ψηθούν ομοιόμορφα. Τηγανίζουμε στον αέρα για 8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά εξωτερικά και να μαλακώσουν εσωτερικά. Εάν δεν έχουν τελειώσει, συνεχίστε να μαγειρεύετε για ένα λεπτό πριν ελέγξετε ξανά.
- Μαγειρέψτε σε δύο ή τρεις παρτίδες μέχρι να είναι έτοιμες όλες οι τηγανητές πατάτες.