Γλυκιά κολοκυθόπιτα

Υλικά : 

4 χωριάτικα φύλλα

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό κολοκύθα κίτρινη (τριμμένη και στυμμένη χωρίς υγρά)
  • 2 κ. σούπας σιμιγδάλι
  • 4 κ. σούπας μέλι
  • 1 κ.γλ. γεμάτο κανέλα
  • ¼ κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • ½ φλ. σταφίδα μαύρη (προαιρετικά) ½ φλ. καρύδι τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι και τοποθετούμε τα 2 φύλλα ακτινωτά.
  2. Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά.
  3. Ραντίζουμε με λάδι ελαφρά τα φύλλα της βάσης και ρίχνουμε μέσα τη γέμιση.
  4. Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα άλλα δύο φύλλα που μας έχουν μείνει αφού πρώτα τα ραντίσουμε με λίγο λάδι.
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο.
  6. Βγάζουμε την πίτα και όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με κανέλα.