Υλικά :
4 χωριάτικα φύλλα
Για τη γέμιση
- 1 κιλό κολοκύθα κίτρινη (τριμμένη και στυμμένη χωρίς υγρά)
- 2 κ. σούπας σιμιγδάλι
- 4 κ. σούπας μέλι
- 1 κ.γλ. γεμάτο κανέλα
- ¼ κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
- ½ φλ. σταφίδα μαύρη (προαιρετικά) ½ φλ. καρύδι τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι και τοποθετούμε τα 2 φύλλα ακτινωτά.
- Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά.
- Ραντίζουμε με λάδι ελαφρά τα φύλλα της βάσης και ρίχνουμε μέσα τη γέμιση.
- Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα άλλα δύο φύλλα που μας έχουν μείνει αφού πρώτα τα ραντίσουμε με λίγο λάδι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο.
- Βγάζουμε την πίτα και όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με κανέλα.