Υλικά για 4 μερίδες:
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- ½ φλ. ρύζι καρολίνα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κ.γλυκού πάπρικα
- 1 φλ. μαϊντανός
- 1 αυγό
- Λίγο αλεύρι
- 1 ½ λίτρο νερό
- 2 καρότα σε φέτες
- 14 κλωνάρι σέλερι σε φέτες
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το αυγολέμονο
- 2 ασπράδια αυγού
- Χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αυγό, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τα καρότα, το σέλερι, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλίτσες, τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Αφού έχει πάρει βράση το νερό με τα λαχανικά, ρίχνουμε και τις μπαλίτσες.
- Τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε καυτό νερό.
Για το αυγολέμονο
- Χτυπάμε τα αυγά στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε 1 κ.σούπας από το ζωμό του φαγητού.
- Βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και περιχύνουμε το αυγολέμονο.