Γίγαντες σαλάτα με σως ταχίνι

Υλικά : 

Για την σαλάτα

  • 250 γ. φασόλια γίγαντες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 παντζάρια βρασμένα
  • 4 καρότα
  • 4 ραπανάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Λίγο άνηθο
  • Λίγο μαϊντανό
  • Ντοματίνια(προαιρετικά)
  • Αλάτι

Για την σως

  • 1/3 φ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φ. ταχίνι
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 1 κ. σούπας μηλόξυδο
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Μουλιάζουμε από βραδύς τους γίγαντες. Την επόμενη μέρα τους βράζουμε Όταν αρχίσουν τα όσπρια να μαλακώνουν, ρίχνουμε  λίγο αλάτι. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Ψήνουμε τις πιπεριές και τα καρότα στον φούρνο στους 200 C μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα η πιπεριά. Το καρότο θα “κρατάει” ακόμη, λίγο στο κέντρο του. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές.
  3. Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, τα ντοματίνια στη μέση και τις πιπεριές σε λωρίδες ή κομματάκια.
  4. Χτυπάμε όλα τα υλικά για την σως, μέχρι να γίνουν μία όμορφη, γυαλιστερή κρέμα. Αν χρειάζεται αραίωμα, ρίχνουμε λίγο νεράκι ή ακόμα και λίγο από το νερό που βράσαμε τα φασόλια.
  5. Ρίχνουμε από πάνω λίγο άνηθο και μαϊντανό.