Υλικά :
Για την σαλάτα
- 250 γ. φασόλια γίγαντες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 παντζάρια βρασμένα
- 4 καρότα
- 4 ραπανάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Λίγο άνηθο
- Λίγο μαϊντανό
- Ντοματίνια(προαιρετικά)
- Αλάτι
Για την σως
- 1/3 φ. ελαιόλαδο
- 1/3 φ. ταχίνι
- 1 κ. σούπας μέλι
- 1 κ. σούπας μηλόξυδο
- 1 κ. σούπας μουστάρδα
- Χυμό από ένα πορτοκάλι
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε από βραδύς τους γίγαντες. Την επόμενη μέρα τους βράζουμε Όταν αρχίσουν τα όσπρια να μαλακώνουν, ρίχνουμε λίγο αλάτι. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ψήνουμε τις πιπεριές και τα καρότα στον φούρνο στους 200 C μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα η πιπεριά. Το καρότο θα “κρατάει” ακόμη, λίγο στο κέντρο του. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές.
- Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, τα ντοματίνια στη μέση και τις πιπεριές σε λωρίδες ή κομματάκια.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά για την σως, μέχρι να γίνουν μία όμορφη, γυαλιστερή κρέμα. Αν χρειάζεται αραίωμα, ρίχνουμε λίγο νεράκι ή ακόμα και λίγο από το νερό που βράσαμε τα φασόλια.
- Ρίχνουμε από πάνω λίγο άνηθο και μαϊντανό.