Υλικά για 2 μερίδες
- 250 γρ. γίγαντες
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- ½ κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 κ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- Άνηθο, μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τους γίγαντες για 12 ώρες.
- Χύνουμε το νερό, γεμίσουμε την κατσαρόλα με ζεστό νερό και βράζουμε τους γίγαντες μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε, βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τη γλυκοπατάτα.
- Έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πελτέ, τους γίγαντες και προσθέτουμε ζεστό νερό, ίσα να σκεπάσει τους γίγαντες.
- Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα λαχανικά, προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι.
- Ψήνουμε περίπου 45 λεπτά μέχρι να μελώσουν και ελέγχουμε αν χρειαστούν νερό.