- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 500 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα
- 8 αβγά, μέτρια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ντομάτα
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι διαμέτρου 20εκ. το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Ρίχνουμε το σπανάκι σε δόσεις και σοτάρουμε για 1 λεπτό την κάθε δόση ώστε να μειωθεί ο όγκος του.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Σπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
- Αδειάζουμε το μείγμα των αβγών στο τηγάνι και απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού.
- Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να σφίξει το μείγμα.
- Γυρίζουμε σε ένα ταψάκι το περιεχόμενο από το τηγάνι.
- Κόβουμε τη ντομάτα σε 6 ροδέλες πάχους 1 εκ. και τις μοιράζουμε πάνω στο μείγμα.
- Μεταφέρουμε το στον φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα αβγά και να χρυσαφίσει η επιφάνεια της φριτάτας.
- Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο και σερβίρουμε.