Φριτάτα λαχανικών

  • Υλικά (4-6 μερίδες) :

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 500 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα
  • 8 αβγά, μέτρια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ντομάτα

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι διαμέτρου 20εκ. το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  3. Ρίχνουμε το σπανάκι σε δόσεις και σοτάρουμε για 1 λεπτό την κάθε δόση ώστε να μειωθεί ο όγκος του.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  5. Σπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα των αβγών στο τηγάνι και απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού.
  7. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να σφίξει το μείγμα.
  8. Γυρίζουμε σε ένα ταψάκι το περιεχόμενο από το τηγάνι.
  9. Κόβουμε τη ντομάτα σε 6 ροδέλες πάχους 1 εκ. και τις μοιράζουμε πάνω στο μείγμα.
  10. Μεταφέρουμε το  στον φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα αβγά και να χρυσαφίσει η επιφάνεια της φριτάτας.
  11. Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο και σερβίρουμε.