Υλικά :
- 300γρ.αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
- 300γρ.ταχίνι
- 300γρ. χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 200γρ.κουβερτούρα σοκολάτας υγείας (με 70%κακάο και πάνω)
- 70γρ.καρύδια ξεφλουδισμένα ή ανάλογα με την προτίμησή μας άλλο ξηρό καρπό
- 1κ.γλ. baking powder
Εκτέλεση:
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι ολικής, το αμύγδαλο, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι, τα αυγά, το γάλα καρύδας και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μακρόστενη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.