Υλικά
- 300 γρ. βρώμη
- 1 ώριμη μπανάνα
- 80 γρ. μέλι
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. ξηροί καρποί της επιλογής σας
- 100 γρ. σταφίδες
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 κ. γλυκού κανέλα
- 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλυκού σόδα
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε πρώτα πολύ καλά τη μπανάνα.
- Αλέθουμε τη βρώμη.
- Βάζουμε σε ένα μπολ την πολτοποιημένη μπανάνα, το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.(μπορούμε και στο μίξερ)
- Έπειτα ρίχνουμε τη σόδα, το μπεικιν πάουντερ, την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Αφού ανακατευτούν καλά, ρίχνουμε σιγά σιγά την αλεσμένη βρώμη και παράλληλα το χυμό.
- Στο τέλος ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες.
- Πλάθουμε μπαλάκια και τα πατάμε με τις παλάμες μας να απλώσουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
*όταν πλάθουμε τα μπαλάκια φροντίζουμε να είναι πάντα βρεγμένα τα χέρια μας, γιατί η ζύμη είναι κολλώδης.