Μπισκότα βρώμης με μέλι

Υλικά  

  • 300 γρ. βρώμη
  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 80 γρ. μέλι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. ξηροί καρποί της επιλογής σας
  • 100 γρ. σταφίδες
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλυκού σόδα

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε πρώτα πολύ καλά τη μπανάνα.
  2. Αλέθουμε τη βρώμη.
  3. Βάζουμε σε ένα μπολ την πολτοποιημένη μπανάνα, το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.(μπορούμε και στο μίξερ)
  4. Έπειτα ρίχνουμε τη σόδα, το μπεικιν πάουντερ, την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  5. Αφού ανακατευτούν καλά, ρίχνουμε σιγά σιγά την αλεσμένη βρώμη και παράλληλα το χυμό.
  6. Στο τέλος ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες.
  7. Πλάθουμε μπαλάκια και τα πατάμε με τις παλάμες μας να απλώσουν.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.

*όταν πλάθουμε τα μπαλάκια φροντίζουμε να είναι πάντα βρεγμένα τα χέρια μας, γιατί η ζύμη είναι κολλώδης.