Μπισκότα με χαρουπάλευρο και σταφίδες

Υλικά για 12-15 μπισκότα : 

  • 140 γρ. χαρουπάλευρο
  • 40 γρ. κακάο
  • 5 κ.σ. μέλι
  • 8 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.σ. βανίλια υγρή ή 2 βανιλίνες
  • 2 κ.σ. μαύρες σταφίδες
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 3.5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο σουσάμι για διακόσμηση

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χαρουπάλευρο, το κακάο, τη κανέλα, το μπέκιν πάουντερ και τις σταφίδες.

2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μέλι, το ταχίνι τη βανίλια και το ελαιόλαδο.  Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και δημιουργηθεί η ζύμη μας.

3. Σχηματίζουμε πλατιά μπισκότα, ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί.

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.