Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 3 αβγά
- 200 γρ. νιφάδες βρώμης
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 100γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη(προαιρετικά)
- 250 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
- 3 κ.σούπας μουστάρδα
- Λίγο κύμινο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Άνηθο ή μαϊντανό προαιρετικά
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε τα υλικά όλα μαζί σε ένα μπολ και πλάθουμε πολύ καλά το μείγμα .
- Βάζουμε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45 λεπτά.