Συστατικά για 2 μερίδες
- 2 φλ. άβραστες βίδες ολικής άλεσης
- 2 φλ. μπρόκολο
- 1/4 φλ .κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
- 1 φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση
- 1/2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 1/4 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
1. Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
2. Πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
3. Πρόσθεσε το μπρόκολο, τα κρεμμύδια, την κόκκινη πιπεριά και τα κολοκυθάκια.
4. Μαγείρεψε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα κρεμμύδια είναι ημιδιαφανή.
5. Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό.
6. Πρόσθεσε τις ντομάτες και μαγείρεψε για άλλα 3 λεπτά.
7. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά
8. Αφαίρεσε το τηγάνι από το μάτι και ρίξε τα φύλλα βασιλικού.
9. Πασπάλισε με χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι.