Μπάρες πρωτεΐνης

Υλικά

  • 10 βασιλικοί χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • ½ φλιτζάνι κάσιους
  • ½ κούπα καρύδια
  • 1 κ. σούπας σπόρους τσια
  • 2 κ. σούπας μέλι
  • 2 κ. σούπας φυστικοβούτυρο
  • ¾ φλυτζανιού αλεύρι  αμυγδάλου
  • ½ κ. γλυκού κανέλα
  • 1 φλυτζάνι σταγόνες σοκολάτα με 75% κακάο
  • 1 κ. γλυκού βανίλια
  • 1 1/3 κ. σούπας λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε ζεστό νερό τους χουρμάδες(ίσα να τους σκεπάσει το νερό) για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Το ίδιο κάνουμε με τα κάσιους και τα καρύδια, τα μουλιάζουμε για 10 λεπτά και αφού τα σουρώσουμε τα προσθέτουμε στο μούλτι με τους χουρμάδες. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το μέλι, το φυστικοβούτυρο, τη βανίλια, τους σπόρους τσια, το 1 κουτάλι της σούπας λάδι καρύδας και την κανέλα και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε στο μούλτι.
  4. Βγάζουμε το μείγμα από το μούλτι και το στρώνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα.
  5. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας αφού προσθέσουμε και το υπόλοιπο λάδι καρύδας.
  6. Ρίχνουμε τη σοκολάτα πάνω από το μείγμα στη φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  7. Όταν παγώσει αρκετά, το βγάζουμε κόβουμε σε κομμάτια και το διατηρούμε στο ψυγείο.