Μπάρες με χουρμάδες και αμύγδαλα

Υλικά 5-6 κομμάτια :

  • 1 ¾ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένοι χουρμάδες (χωρίς κουκούτσια)
  •  1 κουταλάκι γλυκού λάδι 
  • 1 κουταλιά σούπας κακάο σκόνη (άγλυκο)
  •  ¾  φλιτζανιού τσαγιού νιφάδες ινδικής καρύδας
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλο ψημένο και χοντροκομμένο στο multi

Εκτέλεση:

1. Ρίχνουμε τους χουρμάδες στο multi με το λάδι και δουλεύουμε μέχρι να

κοπούν σε πολύ μικρά κομματάκια.

2. Αδειάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά

μέχρι να ενωθούν.

3. Λαδώνουμε ελαφρώς μια λαδόκολλα.

4. Αδειάζουμε το μείγμα επάνω και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

5. Σχηματίζουμε ένα ορθογώνιο και υπολογίζουμε πως όταν κόψουμε σε

κομμάτια θα έχουμε 5-6 μικρότερα ορθογώνια (μπάρες).

6. Χαράζουμε μέχρι κάτω σε 5-6 κομμάτια και αφήνουμε 30-40 λεπτά το

μίγμα να σφίξει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

7. Αν δε καταναλωθούν άμεσα τυλίξτε τες σε διαφανή μεμβράνη για να μη

στεγνώσουν.