Μπάρες δημητριακών με μπανάνα και σταφίδα

Υλικά :

  •  75 γρ νιφάδες βρώμης
  •  30 γρ σταφίδες
  •  40 γρ καρύδια, χοντροκομμένα
  •  3 κ. σούπας κολοκυθόσπορους
  •  1/2 κ. γλυκού κανέλα
  •  1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  •  1 ώριμη μπανάνα
  •  2 κ. σούπας μέλι

Εκτέλεση:

1. Σε ένα ταψί απλώνω τις νιφάδες βρώμης και τις ψήνω στους 180 ο C για 15 λεπτά, να καβουρδιστούν. Τις βγάζω μόλις σκουρύνει το χρώμα τους.

2. Σε μπολ αναμειγνύω τις καβουρδισμένες νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες, τα καρύδια, τους κολοκυθόσπορους, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

3. Σε ένα πιάτο με το πιρούνι λιώνω την μπανάνα και την αναμειγνύω με το μέλι.

4. Έπειτα, βάζω το χυλό στο μπολ με τα άλλα υλικά και ανακατεύω πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.

5. Σε μια ορθογώνια φόρμα όπου την έχω καλύψει με λαδόκολλα ρίχνω και απλώνω το μείγμα. Με ένα κουτάλι πιέζω καλά για να συμπιεστούν τα υλικά.

6. Τοποθετώ στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Κόβω σε ορθογώνια κομμάτια και τις αποθηκεύω σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.