- Υλικά (4 μερίδες) :
- 500γρ. μπακαλιάρος, καθαρισμένος και κομμένος σε μπουκιές
- 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 1κ. σούπας μουστάρδα
- 1/2 λεμόνι, το χυμό
- 1/8 κ. γλυκού πάπρικα
- 1/8 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
Για την κρούστα:
- 1φλ. τρίμμα φρυγανιά ολικής άλεσης
- 1+1/2 κ. γλυκού καρυκεύματα για ψαρικά
- 2 κ. γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός
- ½ κ. γλυκού πάπρικα
Εκτέλεση:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
- Ανακάτεψε τα ασπράδια αυγού, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τη φρυγανιά, τα καρυκεύματα, τον αποξηραμένο μαϊντανό και υπόλοιπη πάπρικα.
- Βάλε τα ψάρια στο μείγμα αυγών, στη συνέχεια στο μπολ με τη φρυγανιά και έπειτα τα τοποθετείτε στο ταψί.
- Ράντισε με λίγο λάδι και ψήσε για 12 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χρυσά.