Μπακαλιάρος ψητός στο φούρνο

  • Υλικά (4 μερίδες) :

  • 500γρ. μπακαλιάρος, καθαρισμένος και κομμένος σε μπουκιές
  • 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1κ. σούπας μουστάρδα
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό
  • 1/8 κ. γλυκού πάπρικα
  • 1/8 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι

Για την κρούστα:

  • 1φλ. τρίμμα φρυγανιά ολικής άλεσης
  • 1+1/2 κ. γλυκού καρυκεύματα για ψαρικά
  • 2 κ. γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός
  • ½ κ. γλυκού πάπρικα

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
  2. Ανακάτεψε τα ασπράδια αυγού, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τη φρυγανιά, τα καρυκεύματα, τον αποξηραμένο μαϊντανό και υπόλοιπη πάπρικα.
  4. Βάλε τα ψάρια στο μείγμα αυγών, στη συνέχεια στο μπολ με τη φρυγανιά και έπειτα τα τοποθετείτε στο ταψί.
  5. Ράντισε με λίγο λάδι και ψήσε για 12 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χρυσά.