Σούπα με μοσχάρι και λαχανικά

Υλικά για 6 μερίδες :

  • 800 γρ. μοσχάρι (ποντίκι)
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 πράσο
  • 1 κόκκινη γλυκοπατάτα (κομμένη σε μικρά καρέ)
  • 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα φρέσκια
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κλωνάρια σέλινο (με τα φύλλα του)
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά και το κρέας σε μικρά κομμάτια.

2. Βάζουμε το μοσχάρι σε βαθιά κατσαρόλα με 2 λίτρα κρύο νερό.

3. Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά.

4. Ξαφρίζουμε το κρέας κάθε φορά που σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια του.

5. Βράζουμε για περίπου 50′ με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να είναι σχεδόν έτοιμο.

6.Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα κλωνάρια σέλινου (κρατάμε τα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο για το τέλος).

7. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30′ μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και το κρέας να λιώνει.