Μαρμελάδα ακτινίδιο

Υλικά :

  • 1 κιλό ακτινίδια ώριμα(ζυγισμένα μετά το καθάρισμα)
  • 2 μήλα μέτρια
  • 600γρ. σιρόπι αγαύης(κατά προτίμηση βιολογικό)

Εκτέλεση:

1. Λιώνετε τα ακτινίδια στο μούλτι ή τον επεξεργαστή τροφίμων. 

2. Καθαρίζετε τα μήλα και τα πολτοποιείτε επίσης.

3. Βάζετε στην κατσαρόλα τα ακτινίδια, τα μήλα και το σιρόπι αγαύης και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση.                                                                                                  

4. Κατεβάζετε το μάτι στο μέτριο (πχ. Εάν η κουζίνα πηγαίνει μέχρι το 9, το βάζετε στο 6) και αφήνετε να βράσουν για 1 ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

5. Μόλις φύγουν τα πολλά υγρά, και αν θέλετε τη μαρμελάδα ακόμα πιο πηχτή κατεβάστε το μάτι λίγο ακόμα και αφήστε να εξατμιστεί η περίσσια υγρασία (στο 4 για άλλα 30 λεπτά περίπου). Να θυμάστε ότι με την αγαύη, η σύσταση της μαρμελάδας δε θα είναι πολύ πιο πηχτή από αυτή που βλέπετε στην κατσαρόλα όπως συμβαίνει με τη ζάχαρη όταν κρυώνει. Θα σφίξει αλλά πολύ λίγο.

6. Αφαιρείτε από το μάτι την κατσαρόλα και γεμίζετε τα αποστειρωμένα  βαζάκια σας, τα γυρνάτε ανάποδα και τα αφήνετε να κρυώσουν.