Μακαρόνια με γαρίδες και σάλτσα μουστάρδας

Υλικά(6-8 μερίδες) :

  • 1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης
  • 5 κ.σούπαςλάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους χωρίς κέλυφος με ουρά
  • Τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά ή νηστίσιμο(προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Γεμίστε μία μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό και βάλτε τη στη φωτιά μέχρι να βράσει το νερό και προσθέστε λίγο αλάτι.
  2. Μόλις βράσει το νερό προσθέστε τα μακαρόνια. Αφήστε τα να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες και ανακατέψτε σε συχνά διαστήματα.
  3. Σουρώστε τα μακαρόνια και προσθέστε 1 ή 2 κ.σούπας από το λάδι.
  4. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου.
  5. Σε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Κατεβάστε όταν ομογενοποιηθούν.
  6. Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα ρηχό ταψί και ρίξτε το μείγμα με τη μουστάρδα πάνω στις γαρίδες.
  7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 – 15 λεπτά. Μέχρι να γίνουν ροζ και διαφανή οι γαρίδες.
  8. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τις γαρίδες και τυρί με χαμηλά λιπαρά.