Υλικά(6-8 μερίδες) :
- 1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης
- 5 κ.σούπαςλάδι
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό
- 1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους χωρίς κέλυφος με ουρά
- Τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά ή νηστίσιμο(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Γεμίστε μία μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό και βάλτε τη στη φωτιά μέχρι να βράσει το νερό και προσθέστε λίγο αλάτι.
- Μόλις βράσει το νερό προσθέστε τα μακαρόνια. Αφήστε τα να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες και ανακατέψτε σε συχνά διαστήματα.
- Σουρώστε τα μακαρόνια και προσθέστε 1 ή 2 κ.σούπας από το λάδι.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου.
- Σε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Κατεβάστε όταν ομογενοποιηθούν.
- Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα ρηχό ταψί και ρίξτε το μείγμα με τη μουστάρδα πάνω στις γαρίδες.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 – 15 λεπτά. Μέχρι να γίνουν ροζ και διαφανή οι γαρίδες.
- Σερβίρετε τα μακαρόνια με τις γαρίδες και τυρί με χαμηλά λιπαρά.