Κριθαρότο με θαλασσινά

Υλικά(3 μερίδες) :

  • 250 γρ καλαμαράκια σε κομματάκια
  • 250 γρ. γαρίδες Νο2
  • ½ κούπα ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 2 ½ κούπες νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ.σούπας μαϊντανός
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το κολοκυθάκι σε κυβάκια σε λίγο ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, το νερό, τα φύλλα δάφνης και το κριθαράκι.
  4. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο με καπάκι για περίπου 15 λεπτά να πιεί τα υγρά.
  5. Ανακατεύουμε συχνά.
  6. Σερβίρετε ζεστό με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι.