Κοτόπουλο με παρμεζάνα και kale(λαχανίδα)

Υλικά για 4 μερίδες :

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 750γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • φύλλα από ένα μεγάλο kale ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπα παρμεζάνα
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε το κοτόπουλο και το πιπέρι.

2. Σοτάρετε το κοτόπουλο για περίπου 7 λεπτά και μετέφερε το σε ένα πιάτο.

3. Ρίξτε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρετε για τρία λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι..

4. Προσθέστε το kale και ανακατέψτε καλά.

5. Καλύψτε το τηγάνι και αφήστε να μαγειρευτούν τα υλικά για πέντε λεπτά, ώστε να μαλακώσει το kale.

6. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί όσα υγρά έχει αφήσει στο πιάτο, προσθέστε την παρμεζάνα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα υλικά.