Χοιρινό στη γάστρα με κολοκύθα

Υλικά για 6 μερίδες :

  • 1½ κιλό χοιρινό (μπούτι) σε μερίδες
  • 1½ κιλό κολοκύθα καθαρισμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 1 πορτοκάλι (χυμός)
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Για το χοιρινό με κολοκύθα, καθαρίζουμε πρώτα την κολοκύθα από τη φλούδα, τους σπόρους και τις ίνες. Στη συνέχεια την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

2.Βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το κρέας, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, τα σκόρδα, το δεντρολίβανο και το κρασί. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.

3.Αδειάζουμε το μείγμα σε γάστρα και μαζί προσθέτουμε όλα τα υγρά. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα, περίπου για 2 ώρες.