Υλικά(9 κομμάτια) :
- Για τη βάση:
- 100 γρ.φρυγανιές σουηδικού τύπου(wasa)
- 50 γρ. μέλι
- Για την κρέμα:
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
- 200 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- 1 ασπράδι αβγού
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. αλεύρι βρώμης
- 70 γρ. μέλι
- Για την μαρμελάδα:
- 1 φλιτζάνι blueberries ή φράουλες ή κεράσι(ανάλογα τι υπάρχει ανά εποχή)
- Λίγο νερό
Εκτέλεση:
Για τη βάση:
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τις φρυγανιές να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20cm με λαδόκολλα και το πατάμε με τις παλάμες να στρώσει καλά.
- Βάζουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και ψήνουμε για 8 λεπτά.
Για την κρέμα:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα ή στο μίξερ και τα ρίχνουμε πάνω στη βάση που έχουμε φτιάξει.
Για τη μαρμελάδα:
- Βάζουμε τα φρούτα με λίγο νεράκι σε ένα τηγανάκι μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν μαρμελάδα.
- Ρίχνουμε τη μαρμελάδα πάνω από την κρέμα και τα χαράζουμε με ένα μαχαίρι.
- Τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.