Μπάρες cheesecake

Υλικά(9 κομμάτια) :

  • Για τη βάση:
  • 100 γρ.φρυγανιές σουηδικού τύπου(wasa)
  • 50 γρ. μέλι
  • Για την κρέμα:
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
  • 200 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 70 γρ. μέλι
  • Για την μαρμελάδα:
  • 1 φλιτζάνι blueberries ή φράουλες ή κεράσι(ανάλογα τι υπάρχει ανά εποχή)
  • Λίγο νερό

Εκτέλεση:

Για τη βάση:

  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ τις φρυγανιές να γίνουν σκόνη.  Ρίχνουμε το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20cm με λαδόκολλα και το πατάμε με τις παλάμες να στρώσει καλά.
  3. Βάζουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και ψήνουμε για 8 λεπτά.

Για την κρέμα:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα ή στο μίξερ και τα ρίχνουμε πάνω στη βάση που έχουμε φτιάξει.

Για τη μαρμελάδα:

  1. Βάζουμε τα φρούτα με λίγο νεράκι σε ένα τηγανάκι μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν μαρμελάδα.
  2. Ρίχνουμε τη μαρμελάδα πάνω από την κρέμα και τα χαράζουμε με ένα μαχαίρι.
  3. Τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.