Υλικά για 4 μερίδες :
- 1 κρεμμύδι, ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3-4 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 500 γρ. ντομάτες
- 2 κ.σούπας ξίδι βαλσάμικο
- 1 κ.σούπας θυμάρι, φρέσκο
- 1 κ.γλυκού ρίγανη φρέσκια
- 1 κ.γλυκού βασιλικό φρέσκο
- 1 κ.γλυκού πάπρικα
- ½ κ.γλυκού κύμινο
- 4 αυγά,μεσαία
- 50 γρ. φέτα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ώστε να κάψει καλά.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε το κρεμμύδι.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι.
- Τρίβουμε τις ντομάτες στον χοντρό τρίφτη και πετάμε τις φλούδες.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το θυμάρι, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το κύμινο, την πάπρικα, το βαλσάμικο και αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία από τις ντομάτες.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε πιπέρι, λίγο θυμάρι και ρίγανη.
- Ανακατεύουμε τα αυγά με ένα πιρούνι ίσα ίσα για να σπάσουν οι κρόκοι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε με μία κουτάλα για 1 λεπτό μέχρι να αρχίσουν να ψήνονται τα αυγά και μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται στο τηγάνι, αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Τρίβουμε τη φέτα με τον τρίφτη και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.