Υλικά για 8 μερίδες
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 14 γρ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο
- 220 γρ. καρύδια (αλεσμένα σε σκόνη και κάποια χονδροσπασμένα)
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
- 20 γρ. baking powder
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
- 200 γρ. μέλι
- 170 γρ. χυμό μανταρίνι ή πορτοκάλι
Εκτέλεση:
- . Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με πιρούνι. Θα είναι αρκετά σφικτή η ζύμη, έτσι τη θέλουμε.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε ή σε χάρτινο ταψί μιας χρήσης ώστε να τη μεταφέρουμε εύκολα.
- Ψήνουμε στους 180 στο κάτω μέρος του φούρνου σε αέρα για 35-40 λεπτά. Τρυπάμε στο κέντρο με ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο.