Βασιλόπιτα με καρύδια και μέλι

Υλικά για 8 μερίδες

  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 14 γρ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο
  • 220 γρ. καρύδια (αλεσμένα σε σκόνη και κάποια χονδροσπασμένα)
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ  κοσκινισμένο
  • 20 γρ. baking powder
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
  • 200 γρ. μέλι
  • 170 γρ. χυμό μανταρίνι ή πορτοκάλι

Εκτέλεση:

  1. . Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με πιρούνι. Θα είναι αρκετά σφικτή η ζύμη, έτσι τη θέλουμε.
  3. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε ή σε χάρτινο ταψί μιας χρήσης ώστε να τη μεταφέρουμε εύκολα.
  4.  Ψήνουμε στους 180 στο κάτω μέρος του φούρνου σε αέρα για 35-40 λεπτά. Τρυπάμε στο κέντρο με ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο.