Υλικά :
- 1 κούπα πολτοποιημένες βρασμένες πατάτες
- 1 κούπα λάχανο ψιλικομμένο
- 1 κούπα πολτοποιημένα βρασμένα καρότα
- 1 κούπα ψιλοκομμένα βρασμένα παντζάρια
- 2 βρασμένα σφιχτά αυγά
- 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κ.σούπας κάπαρη
- Λίγο μαϊντανό
Για τη σως γιαουρτιού :
- 250 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ. γλυκού μουστάρδα
- 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 3 κ.σούπας ξύδι
Εκτέλεση:
1.Ψιλοκόβουμε τα αυγά και στραγγίζουμε καλά το λάχανο.
2.Σε μία φόρμα για ζελέ ή τσέρκι για κέικ αρχίζουμε να στήνουμε τη σαλάτα μας.
3. Βάζουμε πρώτα την κάπαρη και από πάνω τα κρεμμύδια και λίγη από τη σως γιαουρτιού.
4.Προσθέτουμε τις πατάτες και από πάνω λίγη ακόμα λίγη σως.
5. Προσθέτουμε τα καρότα και το λάχανο και λίγη σως.
6. Προσθέτουμε τα αυγά και λίγη σως.
7. Βάζουμε πάνω-πάνω τα παντζάρια και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
8 .Σερβίρουμε αφού βγάλουμε το τσέρκι ή γυρίσουμε προσεχτικά τη φόρμα ζελέ σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.