Σουτζουκάκια στο φούρνο

Υλικά για 4-6 μερίδες

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, άπαχο
  • 1 αυγό μεσαίο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. φύλλα δυόσμου
  • 3 φέτες ψωμί ολικής, 120 γρ.
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 πρέζες αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  •      Για τη σάλτσα
  • 400 γρ. ντομάτα φρέσκια σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1 ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 300 γρ. νερό

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. 
  2. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά και το αυγό, και τρίβουμε πάνω από το μπολ το κρεμμύδι.
  3. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το σκόρδο, το κύμινο και τον δυόσμο.
  4. Κόβουμε τις φέτες ψωμιού σε μικρά κομμάτια, τις προσθέτουμε στον πολυκόφτη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  6. Πλάθουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, δημιουργούμε 20 σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
  7. Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά στην πάνω σχάρα. 
  8. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τον πελτέ ντομάτας, την ντομάτα σε κύβάκια και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  9. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το νερό.
  10. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα σουτζουκάκια και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά.